Proslava blagdana sv. Josipa u Maljkovu

U filijali Maljkovo, župa Potravlje, gdje je područna crkvica sv. Josipa, vjernici su u utorak, 19. ožujka 2019., proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika. Uz domaće vjernike iz Maljkova crkvi i svetoj misi hodočastili su i sudjelovali vjernici okolnih župa. Svetu misu u 10.30 sati i procesiju uz župnika fra Stanka Dotura i mještanina fra Pavla Vučkovića, predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.


Fra Josip je u propovijedi na svetoj misi promatrajući lik sv. Josipa, zaštitnika obitelji, očeva, domovine i Crkve, skrenuo pozornost okupljenima na važnost osobnog vjerskog svjedočenja u ova nesigurna vremena. Sveti Josip pravednik odazvao se Božjem pozivu u svoje vrijeme preuzeti odgovornost i postao oslonac Svetoj Obitelji. Uloga zaštitnika sela Maljkovo čija je crkva sagrađena 1913. godine nije samo posredovati u milosti i štititi nego poticati vjernike na osobni pristup s kojim oni postaju zaštitnici i posrednici milosti koji Bog obilno daje svim svojim miljenicima. Velike žrtve stradanja u Domovinskom ratu, kada je selo i crkva spaljeno i opljačkano, uz veliki broj civilnih žrtava bolna je rana na srcu zaštitnika sela, sv. Josipa, ali još bolnija kada se danas podjele, svađe i mnoge protivštine nastavljaju. Sveti Josip nas poziva na strpljivu obnovu zajedništva saveza Boga i čovjeka, preko suradnje među ljudima.

Fra Josip je zahvalio župniku na pozivu predvoditi misno slavlje i pozvao sve okupljene na molitvu za nova duhovna svećenička i redovnička zvanja. Svi prisutni dobili su prigodne sličice sa molitvom za duhovna zvanja.

Na kraju je svete mise župnik fra Stanko zahvalio predvoditelju misnog slavlja, mještaninu fra Pavlu, čestitao slavljenicima imendan i zahvalio svima došli proslaviti blagdan crkve i mjesta Maljkovo.

Fotografije

 

Audio snimak propovijedi dostupan je  YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/watch?v=vBELV1Mcpaw

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2066
Ovaj mjesecOvaj mjesec51966
UkupnoUkupno6967300

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com