Maovice: Proslava blagdana sv. Jure

Blagdan sv. Jure mučenika, nebeskog zaštitnika Maovica, svečano je proslavljen u ponedjeljak 23. travnja 2019. godine. Slavlje je započelo u 10.30 sati svečanom procesijom za kipom sv. Jure kojeg su nosili čuvari Kristova groba s Maovica.

Ujedno je obavljen i blagoslov polja. Euharistijskim slavljem predsjedao je sin vrličkog kraja fra Božo Mandarić, župnik Lišana, uz koncelebraciju fra Jakova, župnika u Vrlici te don Tomislava Zečevića, rodom s Maovica, a trenutno župnika u Fužinama i Liču te profesora na Teologiji u Rijeci. Fra Božo se u i homiliji na osobit način osvrnuo na lik sv. Jure te potaknuo obitelji na gorljivi život u vjeri, ukazavši na brojne opasnosti za iskreni i isitiniti život u vjeri. Sviranjem i pjevanjem tijekom misnog slavlja ravnala je Tomislava Režić.

Nakon misnog slavlja mlađi članovi KUU Milan Begović, predvođeni voditeljicom Marinom Djaković, zaplesali su Vrličko kolo, a Maovičani i njihovi gosti nastavili su proslavu uz blagdanski stol i slavljeničko raspoloženje na, ovaj put, oblačnim Maovicama.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1984
Ovaj mjesecOvaj mjesec51884
UkupnoUkupno6967218

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102 

Administrator

franodoljanin@gmail.com