Sinj: 20. obljetnica Frame

Franjevačka mladež Župe Gospe Sinjske proslavila je 20. obljetnicu djelovanja u sinjskoj župi. Godine 1999. počelo je okupljanje mladih u Samostanu Gospe Sinjske pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske, a u jesen te godine 23 framaša dala su i prva obećanja da će živjeti svoje mladenaštvo nadahnjujući se na životu sv. Franje Asiškog. Te godine osnovano je i Vijeće Frame u mjesnom bratstvu Župe Gospe Sinjske.


Obilježavanje 20. obljetnice Frame u Župi Gospe Sinjske počelo je u subotu, 27. travnja 2019. godine, duhovnom obnove za članove Frame koja je održana u Kući susreta sestara milosrdnica u Ćurlinama. Duhovnu obnovu za framaše vodila je s. Dominika Vrdoljak, kateheta i pastoralna suradnica u zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama. Duhovni asistent fra Antonio Mravak, predvodio je slavlje primanja novih članova u ovo mjesno bratstvo. Frami Gospe Sinjske pristupilo je 16 novih framaša koji su odlučili u Frami živjeti svoje mladenaštvo po zagovoru i primjeru sv. Franje Asiškog.

Istoga dana u Dvorani Gospe Sinjske u 20 sati održanje koncert duhovnih skladbi pod geslom „20 godina zajedno“. Na koncertu su nastupili „VIS TotusTuus - Sinj“, „VIS Dominus – Split“ te „Zbor mladih“župe Gospe u Siti iz Strožanca.

U nedjelju, 28. travnja, preko svete mise u 11. 30 sati održanoje slavlje obećanja u Frami. Euharistijskim slavljem i Obredom  obećanja  predsjedao je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske uz koncelebraciju fra Antonia Mravka, duhovnog asistenta u Frami. Desetero framaša je po prvi put izreklo i obnovilo svoja obećanja. Tim činom framaši su izrekli da će živjet svoj krsni savez s Bogom posvećujući svoju mladost Kristu da žive Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži. U propovijedi predsjedatelj slavlja pozvao je framaše da se ne boje svjedočiti svoju vjeru, nego da svojom jednostavnošću i mladošću budu graditelji boljega svijeta.

U slavlju obećanja sudjelovali su članovi splitskih bratstava -Frama Gospe od Zdravlja i Frama Pojišan.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1174
Ovaj mjesecOvaj mjesec64098
UkupnoUkupno7606599

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106