Ježević: Proslava Sv. Josipa Radnika

Misnom slavlju na blagdan nebeskog zaštitnika Ježevića, svetoga Josipa Radnika, 1. svibnja 2019. godine, predsjedao je župnik Bitelića don Josip Bečić uz koncelebraciju župnika fra Jakova.  Proslava je započela svečanom procesijom za kipom sv. Josipa u 10 i 30 sati. Kip sveca zaštitnika nosili su mlađi Čuvari Kristova groba, uz nazočnost i starijih članova, predvođenih arambašom Ivanom Totićem.

U poticajnoj homiliji, don Josip se je osvrnuo na trenutnu zabrinjavajuću situaciju masovnog iseljavanja mlađih obitelji iz Domovine, o problemu s neradnom nedjeljom koja priječi brojnim obiteljima da budu zajedno, podsjetivši, isto tako,  na neka ne tako davna vremena u kojima se je posvećivalo više brige i ljubavi kršćanskom odgoju u obitelji te je bilo više življene vjere, svjedočene i po mnogo brojnijim obiteljima. Potaknuo je okupljene da osnaženi primiero života Kristova poočima sv. Josipa budu još snažniji svjedoci vjere u obitelji i u društvu.

Pjevanjem i sviranjem tijekom procesije i misnog slavlja ravnala je Petra Milković. Na koncu misnog slavlja fra Jakov je zahvalio don Josipu na odazivu da predsjeda misnim slavljem te čestitao njemu i ostalim slavljenicima i slavljenicama njihov imendan.

Nakon euharistijskog slavlja mlađi članovi KUU Milan Begović, predvođeni voditeljicom Marinom Djaković, izveli su svoj program plešući prelijepo vrličko kolo i izmamljujući česte aplauze svojom izvedbom. Svečanosti dana doprinijelo je i lijepo vrijeme. Vanjska proslava zaštitnika Ježevića nastavljena je za mnogim obiteljskim stolom domaćina.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas56
Ovaj mjesecOvaj mjesec49120
UkupnoUkupno7432820

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49