KUD „Župa Grab“ u Njemačkoj

Na poziv Marije Jaković, rodom iz Jabuke, predsjednice Nogometnog kluba „Croatia“ iz Karlsruhea, u prigodi proslave 50. obljetnice kluba, u prigodnom je programu nastupio i KUD „ŽUPA GRAB“.


Članovi KUD-a i župnik fra Duško Botica otputovali su iz Graba u petak, 10. svibnja 2019., u jutarnjim satima. Nakon poduže vožnje, u večernjim su satima doputovali u mjesto blizu Karlsruhea i smjestili se u hotel. Sutradan u subotu, 11. svibnja, KUD je nastupio u velikoj dvorani koja ima 1300 mjesta i bila je dupkom puna.

Program, koji je KUD „Župa Grab“ izveo, sastojao se od dva dijela i na pozornicu su izlazili dvaput. Prvi put su, u prigodnim narodnim nošnjama, otplesali trogirski ples „Šotić“ i „Starogradske splitske plesove“. U drugom izlaženju na pozornicu otplesali su završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“, u primjerenim narodnim nošnjama. Za ovu točku žene (njih četiri) su bile u ženinskim nošnjama, a djevojke (također četiri) u curskim nošnjama. Solisti su bili u vrličkoj nošnji.

Nastup KUD-a „Župa Grab“ i njihov nastup pratio je i svojom nazočnošću počastio fra Frano Milanović-Litre. Publika je velikim i dugotrajnim pljeskom popratila izvođenje svih točaka KUD-a „Župa Grab“. Poslije nastupa KUD-a „Župa Grab“, svoj je predviđeni program izveo Miroslav Škoro.

U nedjelju ujutro, 12. svibnja, nakon slavlja svete mise i doručka, članovi KUD-a uputili su se kući gdje su stigli u ponedjeljak oko 14 sati.

KUD „Župa Grab“ osnovan je u jesen 2003. godine dolaskom fra Duška Botice za župnika. Nastupali su najčešće u Župi (Grab, Velić i Jabuka). Puno puta u Trilju. Navodimo samo neke nastupe po Hrvatskoj i inozemstvu: Muć, Split (više puta), Kaštel Kambelovac, Kutina (s djecom osvojili treće mjesto u Hrvatskoj), Horvati, Vinjani, Brnaze, Široki Brijeg, München, Turjaci, Košute, Termoli (Italija), Otok, Ogulin, Grebaštica, Vugrovec (Zagreb), Gradac Drniški, Ogorje, Metković, Opuzen, Dobropoljana (Pašman), Supetar, Sinj, Offenbach (Njemačka), Asiz, Bursa (Turska).


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas561
Ovaj mjesecOvaj mjesec65521
UkupnoUkupno7055252

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61