KUD „Župa Grab“ u Njemačkoj

Na poziv Marije Jaković, rodom iz Jabuke, predsjednice Nogometnog kluba „Croatia“ iz Karlsruhea, u prigodi proslave 50. obljetnice kluba, u prigodnom je programu nastupio i KUD „ŽUPA GRAB“.


Članovi KUD-a i župnik fra Duško Botica otputovali su iz Graba u petak, 10. svibnja 2019., u jutarnjim satima. Nakon poduže vožnje, u večernjim su satima doputovali u mjesto blizu Karlsruhea i smjestili se u hotel. Sutradan u subotu, 11. svibnja, KUD je nastupio u velikoj dvorani koja ima 1300 mjesta i bila je dupkom puna.

Program, koji je KUD „Župa Grab“ izveo, sastojao se od dva dijela i na pozornicu su izlazili dvaput. Prvi put su, u prigodnim narodnim nošnjama, otplesali trogirski ples „Šotić“ i „Starogradske splitske plesove“. U drugom izlaženju na pozornicu otplesali su završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“, u primjerenim narodnim nošnjama. Za ovu točku žene (njih četiri) su bile u ženinskim nošnjama, a djevojke (također četiri) u curskim nošnjama. Solisti su bili u vrličkoj nošnji.

Nastup KUD-a „Župa Grab“ i njihov nastup pratio je i svojom nazočnošću počastio fra Frano Milanović-Litre. Publika je velikim i dugotrajnim pljeskom popratila izvođenje svih točaka KUD-a „Župa Grab“. Poslije nastupa KUD-a „Župa Grab“, svoj je predviđeni program izveo Miroslav Škoro.

U nedjelju ujutro, 12. svibnja, nakon slavlja svete mise i doručka, članovi KUD-a uputili su se kući gdje su stigli u ponedjeljak oko 14 sati.

KUD „Župa Grab“ osnovan je u jesen 2003. godine dolaskom fra Duška Botice za župnika. Nastupali su najčešće u Župi (Grab, Velić i Jabuka). Puno puta u Trilju. Navodimo samo neke nastupe po Hrvatskoj i inozemstvu: Muć, Split (više puta), Kaštel Kambelovac, Kutina (s djecom osvojili treće mjesto u Hrvatskoj), Horvati, Vinjani, Brnaze, Široki Brijeg, München, Turjaci, Košute, Termoli (Italija), Otok, Ogulin, Grebaštica, Vugrovec (Zagreb), Gradac Drniški, Ogorje, Metković, Opuzen, Dobropoljana (Pašman), Supetar, Sinj, Offenbach (Njemačka), Asiz, Bursa (Turska).


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1476
Ovaj mjesecOvaj mjesec61508
UkupnoUkupno7445208

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38