Zmijavci: Proslava Sv. Lovre

 

Vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima i ove su godine svečano proslavili blagdan Sv. Lovre, suzaštitnika župe. Nakon trodnevnice, na sam blagdan u subotu 10. kolovoza u 8 sati župnik fra Frano Laco slavio je misu za domaćice. U 10:30 počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan. U koncelebraciji su bili župnik fra Frano, gvardijan samostana na Trsteniku u Splitu fra Ivan Macut, župnik Prološca fra Vinko Gudelj i još 11 svećenika. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi fra Kristian je govorio o rasipnosti kao o grijehu, ali i kao o vrlini. Svi lako prepoznamo i osudimo vrstu rasipnosti koja je grijeh, a to je razbacivanje i trošenje uludo materijalnih dobara. S druge strane, teže prepoznamo rasipnost duhovnih dobara, kao primjerice vremena koje često uludo i grješno posvećujemo svemu i svačemu.

Uz grješnu rasipnost postoji rasipnost koja je vrlina, a riječ je o nesebičnom davanju i dijeljenju bližnjima svih svojih dobara, osobito duhovnih. Sveti nas Lovro potiče svojim primjerom upravo na ovu rasipnost, o kojoj je i sv. Pavao pisao Korinćanima. Potaknuti životom sv. Lovre molimo Gospodina da naša srca ispuni istinskim, neprolaznim dobrima te stavimo sve što imamo Bogu na raspolaganje da On time uljepšava i obogaćuje živote naših bližnjih.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao blagdan Sv. Lovre i Dan Općine Zmijavci.

Fotografije:

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1240
Ovaj mjesecOvaj mjesec59239
UkupnoUkupno7442939

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49