Stankovci: Velika Gospa 2019.

U Stankovcima, 15. kolovoza 2019. g.  svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena Djevica Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa. Svečano misno slavlje, u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Joško Kodžoman, dosadašnji provincijal, a sada ravnatelj Franjevačkog sjemeništa u Sinju.U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Nimac, fra Mirko Klarić, fra Petar Teskera i fra Božo Čurčija.
Slavlje je započelo svečanom procesijom u kojoj su vjernici, obučeni u narodne nošnje, nosili kip BD Marije.

Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki mješoviti župni zbor, koji su predivno pjevali pučku misu na starodrevni način, pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš.

„Mi smo se okupili  u vjeri jer u našoj Gospi imamo snažan oslonac i nepresušni izvor milosti  i pomoći. Tu smo jer tražimo Gospinu blizinu,  jer znamo gdje je Marija, tu je i Bog. Ona je mjesto njegove nazočnosti. Dok prolazimo kroz kušnje ljudskih i zemaljskih zabluda, molimo: draga naša Gospe, daj nam svima koji blagujemo kruh s neba, da po snazi Božje riječi gradimo drugačiji svijet, drugačije odnose, da držimo do osobne časti i dostojanstva svakog čovjeka. Zagovor i zaštita naše nebeske Majke, braćo i sestre, neka prati sve nas ovdje okupljene, cijeli naš narod, posebno u njemu one najpotrebnije i najslabije.  Nek nam i ovogodišnja svečana proslava Marijina Uznesenja u nebo, donese svima obilje božjeg blagoslova, zdravlja, sreće, mira, novu životnu nadu, vjeru u mogućnost duhovne, moralne, demografske i gospodarske obnove našeg naroda i Domovine“ – rekao je u nadahnutoj propovjedi fra Joško.

Na kraju misnog slavlja  župnik fra Marko Nimac zahvalio je  fra Jošku Kodžomanu  na predivnoj propovijedi, braći svećenicima i svim nazočnim vjernicima što su uveličali veliko slavlje svetkovine Velike Gospe. Nakon misnog slavlja, cijeli vjernički puk iz duše je zapjevao himnu svoj zaštitnici Zdravo Djevo a slavlje se nastavilo uz obiteljski blagdanski stol.

Fotografije

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1185
Ovaj mjesecOvaj mjesec69712
UkupnoUkupno7453412

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39