München: Posjet Hrvatskoj katoličkoj misiji u Parizu

Na poziv don Stjepana Lončara, voditelja HKM Pariz, prošlu je subotu i nedjelju (5. i 6. listopada 2019.) grupa mladih "framaša" naše župe iz Münchena zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Filipom Mimicom i sa časnom sestrom Nikolinom Bilić posjetila Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Odmah po dolasku u Pariz zbor Frame naše župe sudjelovao je na "Journee des familles" (obiteljskom danu udruge vojnih izaslanika) u vojnoj školi Ecole Militaire nasuprot Eiffelova tornja gdje je izveo dvije hrvatske skladbe. Na susretu je sudjelovalo oko 40 zemalja iz cijeloga svijeta predstavljajući se pjesmom, plesom, folklorom kao i najpoznatijim gastronomskim delicijama. Hrvatska je bila među glavnim organizatorima ovog sajma koji se organizira jednom godišnje u Parizu predvođena vojnim izaslanikom Ivicom Martinić.

Poslije podne razgledavali smo grad zajedno sa don Stjepanom i mladima iz pariške misije. Kratko smo obišli Eiffelov toranj, Champs Elysees, Arc de Triomphe, a posebno nas je oduševio posjet predivnoj bijeloj bazilici Sacre Coeur posvećenoj Srcu Isusovom i nadasve učinio sjetnima i tužnima dolazak pred, nedavno u požaru teško oštećenu, parišku katedralu Notre Dame. Nakon obilaska grada u crkvi  sv. Ćirila i Metoda HKM u Parizu susreli smo se sa hrvatskim obiteljima koje su nas ugostile u svojim domovima.

U nedjelju je bilo svečano euharistijsko slavlje u 12.00 sati. Misno je slavlje predvodio fra Filip Mimica u koncelebraciji sa don Stjepanom Lončar a na svetoj misi je pjevao i svirao zbor i orkestar Frame Hrvatske katoličke župe München sa voditeljicama s. Nikolinom i  Marijom Pušić. Nakon sv. Mise zbor je izveo  prigodni  koncert  duhovne glazbe.

Po završetku koncerta, uslijedio je piknik u dvorani za sve prisutne sudionike ovog lijepog slavlja. Susret je završen domoljubnim pjesmama i srdačnim druženjem pariške i münchenske hrvatske katoličke mladeži.

Na susretu  "Journee des familles", na svetoj misi kao i na druženju poslije svete mise s nama je bio i hrvatski veleposlanik u Parizu gospodin Filip Vučak sa djelatnicima veleposlanstva. Nakon ovog lijepog druženja rastali smo se s nadom u uzvratni posjet mladih HKM Pariz našoj župi u Münchenu.

Fotografije

Tekst: s. Nikolina Bilić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2021
Ovaj mjesecOvaj mjesec46836
UkupnoUkupno7513669

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106