Ludbreg: Antićevske duhovne vježbe za svećenike

U pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu fra Josip Šimić održao je duhovne vježbe za svećenike varaždinske biskupije u kojima su sudjelovali i ap. administrator varaždinske biskupije, dosadašnji biskup mons. Josip Mrzljak i generalni vikar biskupije mons. Toni Perčić. Zajedno s njima sudjelovalo je još 18 svećenika. Vježbe su započele u ponedjeljak 30. rujna navečer a završile 3. listopada u podne.

Duhovne vježbe održane su pod geslom: Suobličiti se Kristu slijedeći primjer časnoga sluge Božjega o. fra Ante Antića. Sadržajno su se odvijale prema sljedećim riječima: «Živjeti zajedno s utjelovljenom vječnom Mudrošću Očevom. Njoj se klanjati i slijediti poništenje, sakrivenost, poslušnost i siromaštvo Vječne Riječi. Tim svetim osjećajima neka su ispunjene Vaše molitve, Vaša djela i cijeli Vaš život» (AP II/43,10).


Voditelj je u duhovne vježbe uveo tumačeći tekst Časnog sluge Božjega Bože moj i sve moje (AS I/3), nazvan Pravilo života. Progovorio je i o 9 pravila za uspješne duhovne vježbe koje donosi njemački benediktinac Anselm Grün u svojoj knjizi Exercitien für Alltag (Duhovne vježbe za svaki dan).

Drugi dan voditelj je progovorio o ocu Antiću kao svjedoku vjere u susretu s čovjekom koji nam tumači da je pouzdanje u Boga i predanje volji Božjoj uvjet kršćanskog duhovnog rasta u kojem nas Spasitelj poziva da ga slijedimo.

Treći dan voditelj je tumačio kako postati plodni duhom Božjim slijedeći primjer oca fra Ante Antića koji nas uči kako se oduprijet današnjem pretjeranom individualizmu živeći u vjeri i po vjeri.

Treći dan voditelj je je tumačio Antićev poticaj jednoj duši: »Neka u Vama  čovjek šuti, a Bog govori, radi i djeluje« (AP II/26,7). Na euharistijskom slavlju voditelj je zaključio duhovne vježbe mišlju kako je Bogoljublje i čovjekoljublja oca Antića poticaj i putokaz i za nas danas.

Tekst: fra Josip Šimić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2032
Ovaj mjesecOvaj mjesec46847
UkupnoUkupno7513680

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57