Sindelfingen: Gosti iz domovine uveličali slavlje

Hrvati u gradu Mercedesa svečano obilježili Stepinčevo

U prepunoj crkvi Presvetog Trojstva u gradu mercedesa, Sindelfingenu su hrvatski vjernici svečano i pobožno misnim slavljem obilježili 50. obljetnicu smrti blaženog Alojzija Stepinca.

Uz voditelja HKZ Sindelfingen fra Marinka Vukmana su još bili gost iz domovine fra Kruno Bekavac ravnatelj karitativne udruge Panis vitae, franjevačke provincije Presvetog Otkupljenja u Splitu te đakon Ivan Jelač iz Stuttgarta.

Sve je na početku pozdravio fra Marinko istaknuvši da već godinama slavimo Stepinčevo, ali je svake godine novo, jedinstveno i neponovljivo.Ove godine posebno, jer se sjećamo 50. obljetnice smrti našeg blaženog kardinala koji je doslovce živio i umro za Boga, crkvu i svoj hrvatski narod.

U nadahnutoj i poučnoj propovijedi gost iz domovine, fra Kruno Bekavac je govorio o blaženom Stepincu iznoseći i mnoge pojedinosti koje nisu baš svima poznate.Bivši student agronomije prešao je na teologiju a s 32 godine je zaređen za svećenika a ubrzo i za biskupa. U teškim vremenima svoje nadbiskupske službe zauzimao se za pravednost i pravo svih ljudi na život.  Za Pavelića je bio Solunac, za Nijemce Židov a za partizane ustaša.

Potaknuo je voditelj misnog slavlja fra Kruno hrvatske vjernike u iseljeništvu da im Alojzije Stepinac bude uzor u bogoljublju, čovjekoljublju i rodoljublju, te da kao i Stepinac pronađemo oslonac u Bogu.

Misno slavlje uveličali su članovi crkvenog zbora zajednice pod vođstvom sestre Bernadete Tomić te zbor mladih pod vođstvom Natalije Poljak. KUD Zvona Zagore iz Mirlović Zagore  su otpjevali nekoliko euharistijskih pjesama iz svoga drniškog kraja.

Poslije svečanog Euharistijskog slavlja nastavilo se druženje uz bogati program u velikoj dvorani pokraj crkve.Sve nazočne hrvatska zajednica je počastila ručkom a zatim su u zabavnom programu nastupili mali, srednji i veliki misijski folklor. Mladi tamburaši HTD Matja Gubec su izveli nekoliko pjesama sa časnom sestrom Bernadetom.

Zatim  su nazočne svojom pjesmom i plesovima oduševili gosti iz Mirlović Zagore, KUD Zvona Zagore. Na kraju su se oprostili pjesmom“Croatijo iz duše te ljubim” koju je oduševljeno pjevala prepuna dvorana.

Za bogatu tombolu s više stotina zgoditaka nagrade su darivali naši i njemački poduzetnici te nogometaši Josip Šimunić igrač Hoffenheima i trener FC Köln Zvonimir Soldo.Prihod od tombole će se dati nastradalim od potresa u Haitiju.

Na koncu slavlja su gosti iz Mirlović Zagore predali fra Marinku prikladne darove, sliku šibenske katedrale te najpoznatiji proizvod svoga kraja, drniški pršut. Fra Marinko im se zahvalio na darovima i na prekrasnom programu i u crkvi i u dvorani, te za dočarani djelić domovine koji su donijeli našim ljudima.Ispričao se što im nemože uzvratiti istom mjerom i pokloniti simbol Sindelfingena (mercedes).Poklonio im je monografije o Sindelfingenu, pokrajini Baden-Württemberg i o hrvatskoj katoličkoj zajednici, novčani dar od 500 Eura te 100 pari cipela.

Sve je pozdravila sa  par prigodnih  riječi i čestitala na velikom slavlju i blagdanu gospođa Mirjana Božić, konzulica GK RH u Stuttgartu koja je nazočila svetoj misi i kasnijem slavlju.

Tekst i slike Bono Žepić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2322
Ovaj mjesecOvaj mjesec72316
UkupnoUkupno7614817

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69