U Zagrebu proslavljeno 'ANTIĆEVO 2010.'

U crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu na spomedan 45. obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića euharistijsko slavlje u četvrtak, 4. ožujka 2010., u 19.00 sati predslavio je i propovijedao mons. Franjo Komarica, biskup banjalučki, uz koncelebraciju svećenika iz samostana i s područja grada Zagreba. U svojoj propovijedi biskup je osvijetlio lik i karizmu  o. Antića koji je putokaz međusobnog zbližavanja u duhu Crkve koje nam je u ovim vremenima itekako potrebno. Na kraju mise mons. Franjo Komarica predvodio je na kod groba Sluge Božjega molitvu za njegovu beatifikaciju kao i za milosti po zagovoru o. fra Ante Antića. Fra Ante Babić, vicepostulator, zahvalio je mons. Franji Komarici, biskupu banjalučkom, što je predslavio ovo euharistijsko slavlje, svećenicima što su bili na raspolaganju za sakrament ispovijedi kao i zboru Majke Božje Lurdske koji je uzveličao ovo slavlje svojim pjevanjem.

Prigodom spomendana smrti Sluge Božjega u crkvi Majke Božje Lurdske cijeli je dan bio izložen Presveti Oltarski Sakrament za osobnu molitvu i klanjanje.

Priprava za proslavu Antićeva 2010. započela je trodnevnicom. Prvog dana, u ponedjeljak 1. ožujka euharistijsko slavlje predvodio je i propoviejdao fra Darko Terpet. U utorak, 2. ožujka, euharistijsko slavlje predslavio je fra Rozo Brkić, magistar franjevačkih bogoslova  Provincije sv. Ćirila i Metoda. Treći dan, u srijedu 3. ožujka, euharistijsko slavlje predvodio je fra Ante Babić, novoimenovani vicepostulator kauze Sluge Božjega.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1150
Ovaj mjesecOvaj mjesec45437
UkupnoUkupno7181089

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67