Čavoglave: Proslava Stepinčeva

Dvodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio župnik far Ivan Lukač župa se pripremala za Stepinčevo. Procesijom i svečanom sv. Misom 9. veljače 2020. u 11:30 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Čavoglavama proslavljeno je Stepinčevo. Ovogodišnje svečano misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika uz domaćeg župnika fra Ivana Lukača predslavio je fra Šimun Bilokapić profesor na Teologiji u Splitu.
U propovijedi fra Šimun Bilokapić naglasio je veličinu blaženog kardinala koji je kao istinska moralna vertikala ispunjen svjetlom Božjim bio svjetlo u teškim vremenima u povijesti našeg naroda. Na kraju svoje homilije propovjednik je svim vjernicima napomenuo da moraju slijediti svijetli primjer ovoga mučenika te da i u današnjem vremenu prolaznosti moraju odabrati onu duhovnu stranu koju je uvijek birao i mučeni Stepinac. Skladnim pjevanjem crkveni zbor uveličao je proslavu.
Po završetku sv. Mise vjernici su pristupili i obredu grličanja po zagovoru svetoga Blaža. Relikvije blaženog kardinala Stepinca bile su izložene vjernicima na štovanje i ljubljenje. Ovaj posebni dan u našoj župi sv. Ilije proslavljen je zajedništvom, molitvom i pjesmom na slavu Božju po zagovoru blaženog kardinala Stepinca.
Neka naše zajedništvo i molitva koju smo uputili dobrom Bogu u crkvi Hrvatskih mučenika, proglašenim mjestom molitve za domovinu, bude plodonosna da po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca budemo u našem narodu i svijetu dobri Kristovi svjedoci.

Fra Ivan Lukač