Čvrljevo: Proslava Presvetog Imena Isusova

U nedjelju 14. siječnja 2024. godine magistar bogoslova i bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja posjetili su Župu Čvrljevo te sudjelovali na proslavi zaštitnika Župe Presvetog Imena Isusova.

Slavlje je započelo u jedanaest sati u crkvi Imena Isusova. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za procesiju, pjevanje litanija u crkvi predvodio je bogoslov fra Marin Kujundžić, dok je sveto misno slavlje vodio magistar bogoslova fra Siniša Balajić. U koncelebraciji su sudjelovali župnik fra Ante Jurić Talaja te gvardijan Samostana Gospe od Zdravlja u Splitu fra Josip Cvitković.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je druženje u župnoj kući, gdje je župnik fra Ante počastio braću bogoslove, starije franjevce koji služe župne zajednice Unešićkog dekanata, župne suradnike i prijatelje župe, na čelu s načelnikom Općine Unešić kojoj pripada Župa Čvrljevo.

Nakon bratske čašice razgovora i ugodnog druženja fra Siniša je uime bogoslova srdačno zahvalio fra Anti na već tradicionalnom susretu i druženju u Čvrljevu tijekom proslave Imena Isusova, nakon čega su se bogoslovi uputili natrag u Split.

fra Teo Tadić