Frankfurt: Prva pričest

10. lipnja 2023. osamdeset troje prvopričesnika primilo je prvu svetu pričest u HKM Frankfurt. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Petar Komljenović, a koncelebrirali su fra Kristijan Šilić i fra Ante Bilokapić.

Kroz pjesmu dječjeg zbora pod vodstvom s. Pavlimire te kroz čitanja i govore koje su prvopričesnici uvježbali sa s. Filipom dječja radost ispunila je katedralu sv. Bartolomeja. Ovogodišnja tema proslave „U Kristovoj mreži“ bila je još jedna potvrda koliko je lijepo biti ljubljeno dijete Božje. Dok je svijet u kojem živimo poput nemirnog mora, darovan nam je mir i spokoj dok smo god u Njegovoj mreži.
Zahvalni smo što nam je Gospodin darovao svjetlost Isusa Krista kroz sakrament krštenja te što nam je darovana sveta pričest kako se to svjetlo ne bi ugasilo.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji svečanosti. Hvala roditeljima što svojoj djeci prenose važnost naše Crkve i čvrstu vjeru u Kruh Života.

Našim prvopričesnicima od sveg srca čestitamo na primljenom sakramentu prve pričesti i želimo im da nastave biti svjetlost svijeta.