Grab: Proslava sv. Ivana Krstitelja

Obredi proslave blagdana sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Župe Grab, započeli su procesijom oko groblja. Misu je predvodio i propovijedao prof. fra Jure Hrgović uz kojega je bilo jedanaest koncelebranata. Liturgijskim pjevanjem misu je uzveličao župni zbor uz orguljašku pratnju s. Mirte Škopljanac – Mačina.

Uobičajeni program proslave Sv. Ivana Krstitelja, koji se održava već duži niz godina kod starog mosta, vodio je Luka Perković p. Rade koji je programe osmišljavao od 2004. godine. Prvi su nastupili KUD „Župa Grab“ sa završnim kolom iz opere „Ero s onoga svijeta“. U nastavku je mladi glumac splitskog HNK Pere Eranović izveo monodramu „Priče iz Vukovara“. Na kraju večeri klapa HRM „Sveti Juraj“ održala JE koncert. Pozornicu su postavili mještani na čelu s Jakovom Gilićem Antinim.

Ovogodišnji večernji program proslave Sv. Ivana Krstitelja znakovit je po tome što je ovo bio jedini organizirani program u vrijeme pandemije koronavirusa, ne samo u ovom kraju nego i puno šire. Hvala Bogu nitko se nije zarazio.

fra Duško Botica, župnik