Hodočašće mladih Gospi Sinjskoj

Ranom zorom u nedjelju 9. 8. 2020. g. u Svetište Gospe Sinjske počele su pristizati kolone mladih koji su se na svoje hodočašće prema Sinju uputili iz Solina, a i iz drugih mjesta. Tradicionalno hodočašće „Od Gospe do Gospe“, usprkos trenutnom epidemiološkom stanju, održano je i ove godine, i to 38. put.

Poslije euharistijskog slavlja 8. 9. 2020. u Svetištu Gospe od Otoka u Solinu, nadbiskup i metropolit splitsko – makarski mons. Marin Barišić blagoslovio je hodočasnike, a u Sinju ih je dočekao i pozdravio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.

Misnim slavljem za mlade hodočasnike u 6 sati predsjedao je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, a koncelebrirali su fra Ante Čovo te još dvojica svećenika.

U svojoj propovijedi mons. Vidović posebno se zaustavio na pitanju ljubavi, objašnjavajući kako je ljubav zapravo sam Bog te opovrgavajući ljudske tvrdnje kako ljubavi nema. Kao što Boga ima, tako ima i ljubavi.

Za oltarom Gospodnjim posluživali su franjevački i dijecezanski bogoslovi, a pjevali su mladi Gospe Sinjske uz orguljašku pratnju fra Tonija Šimunovića Erpušine.