Imotski: Dan posvećenog života

I ove godine franjevci imotskoga samostanskog okružja, postulanti i časne sestre koje žive u Imotskom na blagdan Prikazanja Gospodinova, Svijećnicu, svečano su proslavili Dan posvećenog života. Vrhunac slavlja bilo je euharistijsko slavlje s pjevanom Večernjom, koje je u četvrtak 2. veljače u 18 sati u crkvi sv. Frane predvodio fra Josip Sušić, župnik Vinjana, uz koncelebraciju gvardijana fra Zorana Kutleše i svećenika iz samostanskog okružja.
Budući da je drugi u mjesecu dan molitve s Gospom od Anđela, fratri, postulanti i časne sestre prije mise su predmolili krunicu za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica te za nova duhovna zvanja. Nakon toga gvardijan je blagoslovio svijeće, a slavlje se nastavilo molitvom Večernje.
U svojoj homiliji fra Josip je istaknuo važnost svjetla. Krist je očitovan kao Svjetlo svijeta. Svjetlo je jače od tame, ono uvijek pobjeđuje i odgoni tamu. Dakle, sam Bog je svjetlo, što je izrazio i starac Šimun prepoznavši u djetetu Isusu Svjetlo na prosvjetljenje naroda. Starac Šimun jest čovjek koji silno iščekuje, traži i traga za svjetlom. Stoga, danas Bogu zahvaljujemo za sve one koji su posvetili svoj život Gospodinu u služenju Njegovoj Crkvi i svijetu te Ga molimo, po zagovoru naše Majke Marije, da providi svojoj Crkvi novih duhovnih zvanja.