Imotski: “Treći petak u Imotskom”

15. prosinca 2023. godine u crkvi sv. Frane u Imotskome održan je treći otvoreni susret Frame Imotski pod nazivom „Treći petak u Imotskom“ na temu „Mediji i Božić u medijima“ kojeg je predvodio fra Marin Karačić, župnik Župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići te duhovni asistent Frame Gorica-Sovići.

Nakon uvodne pjesme i pozdrava Ivane Nikolić, predsjednice Frame Imotski, uslijedilo je definiranje teme susreta. Predavač je u svome izravnom i zanimljivom predavanju istaknuo suštinu Božića te kako ga valja slaviti i kršćanski doživjeti.

Po završetku predavanja uslijedila je još jedna glazbena točka, a riječi zahvale izrekao je fra Ivo Rastočić, župni i samostanski vikar te duhovni asistent Frame Imotski i područne Frame.

Prisutne je pozdravio i gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša, najavivši nastavak „Trećeg petka“ u siječnju.

Otvoreni tematski susreti održavat će se svakoga trećeg petka u mjesecu s unaprijed pripremljenom temom i predavačem. Pozivamo sve da se pridruže idućem susretu planiranom za 19. siječnja 2024. na temu „Ekologija, volontiranje i još ponešto“, uz sudjelovanje predstavnika Čistećih medvjedića iz Splita, Volonterskog centra Skac Split i Dječjeg doma „Maestral“ iz Splita.

Ivana Nikolić