All you need is love.

John Lennon

Vrlika: Franjevački sjemeništarci iz Sinja s odgojiteljem u župi

Na treću korizmenu nedjelju 15. ožujka 2020. godine sjemeništarci iz Franjevačkog sjemeništa u Sinju sa svojim ravnateljem fra Joškom Kodžomanom gostovali su u župi Vrlika. Prije sv. mise u 10.30 sati u župnoj crkvi u Vrlici župnik fra Mladen Prolić zaželio je ravnatelju i sjemeništarcima dobrodošlicu i rekao nazočnim vjernicima da današnji dan bude u župi dan molitve sa svećenička i redovnička zvanja.
Sv. misu slavio je i propovijedao ravnatelj fra Joško, a suslavio župnik fra Mladen. Propovjednik je rekao vjernicima kako je u Crkvi potreba za svećeničkim i redovničkim zvanjima. Zatim je istaknuo kako je korizma vrijeme obraćenja i povratka Bogu. Pošavši od nedjeljnog evanđelja o susretu Isusa i žene Samarijanke na Jakovljevu zdencu (Iv 4, 5 – 42), fra Joško je poručio kako naš susret s Isusom treba uroditi obnovom u istini i vjeri u Krista Gospodina. Poput suhe zemlje vjernici se trebaju napojiti na izvoru „žive vode“ o kojoj je Isus govorio ženi Samarijanki, a to su njegova riječ, evanđelje i sveti sakramenti. Isus, koji je oprostio ženi Samarijanki, oprostit će i nama u sakramentu pomirenja.
Preko sv. mise pjevao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem Petre Milković, voditeljice, a sjemeništarci su čitali misna čitanja. Sjemeništarci, Mario Landeka 2. r. (iz župe Posušje) i Tomislav Kiridžija 1. r. (iz župe Metković) iznijeli su Vrličanima svoje iskustvo izbora duhovnog zvanja i dolaska u sjemenište.
Poslije sv. mise ručak za sjemeništarce, ravnatelja i župnika bio je u župnoj kući.

Fra Mladen Prolić