Karin: Obnova privremenih zavjeta

U subotu 25. rujna 2021. svečanim misnim slavljem koje je predslavio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše osmorica bogoslova obnovila su na godinu dana redovničke zavjete poslušnosti, čistoće i siromaštva: fra Josip Jurić – Šolto, fra Šimun Suton, fra Stipe Buljan, fra Oliver Marčinković, fra Marko Plejić, fra Valentino Radaš, fra Josip Brandejs i fra Mate Šakić.

Uz provincijala su koncelebrirali fra Petar Klarić, gvardijan, fra Ivan Režić, magistar bogoslova, fra Antonijo Mravak, predvoditelj duhovnih vježbi, fra Božo Mandarić, župnik Lišana, don Ante Delić, župnik Jasenica te svećenik Srijemske biskupije don Zdravko Čabrajica.

Provincijal je u propovijedi ohrabrio mladu braću da uvijek iznova u zahvalnoj molitvi osvješćuju poziv koji stoji na početku svakoga autentičnog hoda za Kristom po uzoru na sv. Franju, istaknuvši kako se Crkva, a posebno Provincija žele osloniti na njihov mladenački entuzijazam i svetost života. Braći koja su obnovila zavjete pridružila su se i ostala braća iz Klerikata u Splitu, dosadašnji novaci te skori svečanozavjetovanik.

Misno slavlje završilo je svečanim blagoslovom, a slavlje je nastavljeno za zajedničkim stolom uz vedro raspoloženje i pjesmu.

Bila je to prigoda i za zahvalu te razmjenu prigodnih darova. Na poseban način magistar bogoslova je zahvalio o. gvardijanu, predvoditelju duhovnih vježbi te ljubaznoj posluzi Samostana na srdačnom gostoprimstvu.

Na povratku u Klerikat nekoliko bogoslova posjetilo je braću na Visovcu.

fra Mate Šakić