Köln: fra Vuk Buljan primio priznanje

U nedjelju 12. veljače 2023. Udruga „Hrvatski domoljub” koja djeluje među Hrvatima u iseljeništvu, ali i u Domovini, dodijelila je priznanje fra Vuku Buljanu, voditelju Hrvatske katoličke misije Köln u Njemačkoj, za njegov požrtvovni rad u promicanju domoljublja i za angažirani karitativni rad. Priznanje, kip bl. Alojzija Stepinca i plaketu, uručio mu je član Udruge g. Marinko Šušak koji je za tu prigodu, uz još dvojicu članova, došao u Köln iz Zagreba. Uručenju je, uz oko pet stotina vjernika, prisustvovao i konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu dr. Ivan Bulić.

U zahvalnoj riječi fra Vuk je, između ostalog, istaknuo da su u uručeno mu priznanje utkani svi plemeniti vjernici i dobri ljudi koji su mu omogućili da čini dobro.

Fra Vuk Buljan član je Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Rođen je 1964. godine u Podbablju kod Imotskog. Za svećenika je zaređen 1991., a od 1993. djeluje kao misionar među Hrvatima u Njemačkoj, 20 godina u Münchenu, a već 10 godina u Kölnu. Od 1994. predsjednik je Udruge „Ruke dobrote e. V.” koja na osobit način pomaže bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja i invalidima Domovinskog rata. Uz to fra Vuk je, kao redovnik i svećenik, prepoznat kao neumorni i gorljivi promicatelj bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja.