Konjevrate: Sv. Ivan

24. lipnja 2024. godine, Župa sv. Ivana Krstitelja u Konjevratima proslavila je svoga nebeskog zaštitnika.

Središnje misno slavlje u 11 sati, uz procesiju kipa sv. Ivana Krstitelja, predvodio je fra Tino Labrović, meštar novaka s Visovca, uz koncelebraciju svećenika samostanskog okružja sv. Ante sa Šubićevca, predvođenih gvardijanom fra Marijom Radmanom. Misno slavlje dodatno su pjesmom i sviranjem uveličali mladi novaci s Visovca, zajedno sa župnim zborom.

Fra Tino Labrović održao je duboku i nadahnutu homiliju o životu sv. Ivana Krstitelja, od njegovog začeća i rođenja do njegove mučeničke smrti. Govorio je o sv. Ivanu Krstitelju kao preteči Isusa Krista, za kojeg je Isus rekao da se nije rodio veći od njega. Fra Tino je naglasio poruku poniznosti sv. Ivana Krstitelja, koji je krstio Isusa u rijeci Jordanu, kao i poniznost samog Isusa, koji je dopustio da ga krsti onaj koji je manji od njega.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Božo Ćurčija zahvalio je velikom broju vjernika iz naše i susjednih župa koji su hodočastili sv. Ivanu Krstitelju u Konjevrate. Također je zahvalio predvoditelju misnog slavlja fra Tinu Labroviću na poticajnim riječima, kao i novacima na njihovom dolasku i doprinosu uveličavanju slavlja.

Tradicionalno, kao i svake godine, župnik fra Božo priredio je svečani ručak u župnoj kući za dvadesetak svećenika iz samostanskog okružja.