Konjevrate: Svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja

U subotu 24. lipnja 2023. proslavljena je župna svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja u Župi sv. Ivana Krstitelja Konjevrate.

Svečano misno slavlje u 11 sati s procesijom s kipom sv. Ivana Krstitelja predvodio je fra Ante Jurić, koji je održao snažnu i nadahnutu propovijed „današnjeg čovjeka i društva koji bi se trebali zagledati u lik sv. Ivana Krstitelja“.

U koncelebraciji uz domaćina župnika fra Božu Ćurčiju sudjelovali su ostali svećenici franjevci župnog okružja: fra Mario Radman, župnik i gvardijan Župe sv. Ante na Šubićevcu, fra Ante Bašlić, župnik Župe sv. Jeronima Meterize, fra Jakov Begonja, župnik Župe Uznesenja Marijina Mirlović, fra Žarko Maretić, župnik Župe Bezgrešnog začeća BDM Crnica, te fra Nikola Ćurčija.

Na svetkovinu je pristigao veliki broj vjernika, kako iz same župe, tako i iz drugih okolnih župa, koji su se došli zahvaliti sv. Ivanu Krstitelju te prikazati svoje misne nakane i molitve za zdravlje svoje obitelji.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Božo Ćurčija zahvalio je svim župljanima i hodočasnicima te svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali i doprinijeli proslavi svetkovine.

Tekst i fotografije: Joško Vuković