Kozica – Zavojane: Izlet bogoslova, odgojitelja i profesora

Običaj koji naša bogoslovija ima još od vremena kad je djelovala u Makarskoj bio je da bogoslovi, odgojitelji i profesori nakon zimskoga ispitnog roka zajedničkim izletom pohode jednu od župa u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja.

U subotu 6. ožujka 2021. godine, u jutarnjim satima, bogoslovi, odgojitelji i profesori krenuli su zajedno u Župu Kozica i Zavojane, odnosno Župu svetog Ilije proroka i Župu Porođenja Marijina. Srdačan doček priredio je župnik fra Željko Štrbac, naš donedavni bogoslov.

Kroz jutarnje sate svatko je za sebe odabrao rekreaciju, balotanje ili šetnju. U balotama su se odmjerile snage iskustva starijih i poletnosti mlađih. Oni koji su se odlučili za šetnju uživali su u jedinstvenom i živopisnom dijelu Zabiokovlja. A dan je bio sunčan i kao stvoren za izlet!

Nakon zajedničkog ručka, bogoslovi su posjetili staru župnu kuću u Kozici i župne crkve svetog Ilije proroka te Porođenja Marijina, a nakon toga jedna ekipa bogoslova okušala se na nogometnom terenu u Zavojanima, a druga ekipa na društvenim igrama u župnoj kući u Kozici.

Zahvalni najprije dragom Bogu na lijepom danu i iskustvu te našem fra Željku Štrpcu na srdačnom i bratskom gostoprimstvu, bogoslovi, odgojitelji i profesori u večernjim satima zaputili su se natrag prema Splitu i Franjevačkom klerikatu, prepuni dojmova i osvježeni za novi radni tjedan.

fra Mate Šakić