Maja Duspara, OFS – sudjelovala u emisiji „Vidljivi tragovi“

Maja Duspara, OFS, ing. građevine, članica Mjesnog bratstva OFS-a „Blagovijest“ Split – Trstenik, povjerenica za socijalni nauk Crkve u Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sa sjedištem u Splitu, članica područnog vijeća i animatorica projekta CRO Laudato si’ sudjelovala je u televizijskoj emisiji „Vidljivi tragovi“ (Splitsko-makarska nadbiskupija, Split) 9. lipnja 2020. Emisija u trajanju od trideset i pet minuta obrađuju aktualne teme suvremenog života i društva kroz formu talk showa sa zanimljivim i kompetentnim gostima. Emisiju uređuje i vodi Danira Matijaca, a emitira se utorkom u 20 sati.

Tema emisije bio je projekt CRO Laudato si’. Projekt CRO Laudato si’ – O brizi za naš dom prijavljen je na Hrvatsko katoličko Sveučilište (HKS) početkom listopada 2019. godine, a odobren je 28. studenog 2019. godine. Projekt se odvija uz suradnju s Hrvatskim nacionalnim bratstvom Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) i Franjevačkom mladeži u Hrvatskoj. Franjevački svjetovni red prihvatio je projekt na sjednici Nacionalnog vijeća koja je održana 21. rujna 2019. godine, a predstavljen je na VII. nacionalnom kapitulu OFS-a u Samoboru 13. listopada 2019.

Projekt je nastao u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Franjevačkog svjetovnog reda kako bi se u djelo provodio nauk Katoličke Crkve o odnosu čovjeka prema Bogu, drugim ljudima i svijetu (okolišu), a posebice nauk Katoličke Crkve iznesen u enciklici pape Franje Laudato si’. O brizi za zajednički dom (2015.).

(„Osnovne informacije o projektu CRO Laudato si’ – O brizi za naš dom, Zagreb, 3. prosinca 2019. Voditelj projekta: doc. dr. sc. Zoran Turza)