Metković: Primanja, obećanja i izbori u Frami

Frama Metković bogatija je za osmero novih članova koji su u subotu, 15. veljače 2020. godine, u crkvi sv. Ilije, proroka u 18. 30 sati primljeni u mjesno bratstvo Frame. Obred primanja predvodio je fra Darijo Sinković, župni vikar i duhovni asistent Frame Metković, a predsjednica mjesnog bratstva Marija Romić prozvala je kandidate koji su izrekli molbu da budu primljeni u bratstvo Franjevačke mladeži. U Framu Metković primljeni su:

Monika Pratežina
Korina Raguž
Kristina Romić
Jure Salacan
Luka Salacan
Ivan Fran Stojić
Marko Tot
Ivan Vlahović

U nedjelju, 16. veljače 2020. godine, tijekom euharistijskog slavlja u 11 sati na Kladi u crkvi svetog Franje Asiškog, trinaestero framaša dalo je svoja obećanja. Petero ih je po prvi put dalo obećanja, a osmero ih je obnovilo obećanja. Euharistijsko slavlje i obred obećanja predvodio je župni vikar fra Darijo Sinković, a predsjednica mjesnog bratstva Marija Romić prozvala je svakog kandidata te su svi zajedno izrekli svoja obećanja pred zajednicom vjernika. Obećanja u Frami Metković dali su:

Paula Bajo
Anđela Bunoza
Matija Dominiković
Lucija Dragobratović
Klara Jerković
Maria Kristina Majčica
Matej Matić
Martina Popović
Katarina Pratežina
Ana Putica
Marija Romić
Ana Sršen
Gracija Vekić

Nakon euharistijskog slavlja uslijedili su izbori i pastoralni pohod u mjesnom bratstvu Frame Metković. Izbori su se održali pod predsjedanjem Josipe – Verene Marinović, područne potpredsjednice Splitsko – dubrovačkog područnog bratstva Frame. Nakon molitve i nagovora pristupilo se izborima. Framaši mjesnog bratstva s pravom glasa izabrali su slijedeće članove vijeća:

Predsjednica: Maria Kristina Majčica

Potpredsjednik: Matija Dominiković

Voditeljica formacije: Katarina Pratežina

Tajnica: Ana Putica

Blagajnik: Matej Matić

Nakon prihvaćanja službi u novom vijeću Frame izbori su završili molitvom blagoslova i bratskim druženjem.

Fra Darijo Sinković