Mlada misa fra Željka Štrbca

U subotu 18. srpnja 2020. u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu, uz koncelebraciju petnaestak svećenika, mladomisničko slavlje proslavio je naš mladomisnik fra Željko Štrbac. Na samom početku župnik i gvardijan fra Ivan Maletić pozdravio je sve nazočne te izrazio svoju radost i zadovoljstvo što može biti dionik tako milosnog događaja koji je važan ne samo za fra Željka i njegovu obitelj, već i za cijelu župnu i redovničku zajednicu, kao i za Crkvu u našem narodu.
Za vrijeme svete mise pjevao je zbor Fra Ante Antić, a kod oltara su posluživali franjevački bogoslovi.
Mladomisnikov propovjednik fra Ivan Maletić u homiliji je ocrtao lik i ulogu svećenika te ukazao na uzvišenost svećeničkog poziva, a našeg mladomisnika fra Željka ohrabrio i potaknuo na odvažno nasljedovanje Krista i življenje svoga poziva i poslanja.
Po završetku svete mise i mladomisničkog slavlja s nekoliko riječi okupljenima se obratio i mladomisnikov kum fra Kristian Stipanović, župnik i gvardijan u Imotskom. Zatim je uime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja riječ i čestitku mladomisniku uputio i sam provincijal fra Marko Mrše.
Na samom kraju mladomisnik fra Željko zahvalio je najprije Bogu na daru života i svećeništva. Zahvalio je i svojim roditeljima, sestri, rodbini i prijateljima, svima koji su ga kroz njegov životni put pratili svojim molitvama, žrtvom i svojom potporom. Zahvalio je i svim župljanima i dobrim ljudima, časnim sestrama, zboru i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovoga mladomisničkog slavlja.
Našem fra Željku od srca čestitamo i molimo da ga na njegovome svećeničkom putu uvijek prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije – Gospe Lurdske i sluge božjega o. fra Ante Antića.

Fra Kristian Radas