München: Dan zahvalnosti za plodove zemlje

U nedjelju 1. listopada 2023. na misi u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Münchenu svečano je proslavljen Dan zahvalnosti. Pjevanu misu pjevala su djeca članovi zbora Hrvatski slavuji pod vodstvom s. Nikoline Bilić na klaviru. Misu je slavio zlatomisnik fra Jozo Župić, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München.
Pozivajući se na evanđelje o ocu i dva sina (Mt 21, 28-32), fra Jozo je u propovijedi rekao djeci da njihov i naš vinograd nije samo fizičko mjesto, već i svi oni prostori u kojima nas Otac Nebeski poziva da živimo svoju vjeru. To može biti škola, bolnica, roditeljski dom, kršćanska zajednica ili jednostavno svijet u kojemu živimo. U svim tim prostorima možemo dati svoje potvrdno DA, svjedočiti za Boga. Nikada nije kasno krenuti putem koji nam je pokazao Isus, obličjem čovjeku nalik, koji ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu (Fil 2,1-11).

Na oltaru su bili plodovi zemlje koje su pripremili mladi framaši i framašice, s. Nikolina Bilić i Ana Turalija, vrijedna sakristanka. Nakon mise djeca su se fotografirala uz oltar i plodove zemlje koje su potom ponijeli svojim kućama. Fra Jozo je djeci dao sličicu sa svoje zlatne mise koju je slavio ovog ljeta u Sinju.

fra Jozo Župić