München: Izložba anđela u Hrvatskoj katoličkoj župi

U subotu, 18. siječnja 2020. u velikoj dvorani HKŽ München otvorena je izložba anđela (figura) i dječjih crteža. Mogli smo vidjeti raznolikost među vojskom anđela: čitače, pjevače, svirače, klanjatelje, nositelje darova, male i velike anđele, obučene u raznobojne haljine i anđele s krilima. Izložbu je otvorio fra Jozo Župić, dušobrižnik u župi, posluživši se riječima pape Franje: “Bog nam šalje anđele da tješe naše slomljeno srce, da nas probude iz sna našega života i da nam jednostavno kažu: ti nisi sam.”

Djeca drugoga razreda vjeronaučne nastave otpjevala su pjesmu “Anđeo čuvar” autorice Nevenke Videk koja glasi: “Nad tobom lebdim, nad tobom bdijem, molitvi Bogu ruke ti svijem. Kada se moliš stojim uza te pogledi moji posvud te prate. Ako ti od zla zaprijeti sila nad tobom svoja raširim krila. Čuvam te danju, čuvam te noću, pred lice Božje dovest te hoću.” Toga dana svi vjeroučenici koji subotom dolaze na vjeronauk pogledali su izložbu i mogli su nešto napisati u knjigu dojmova. Isto tako i u nedjelju, 19. siječnja izložbu su pogledali vjernici koji su prisustvovali sv. misama u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Schwanthalerstr. 96. u 9 i 10.30 sati.
Izdvajamo jedan zapis iz knjige dojmova: “Anđele čuvaru moj, uvijek uz mene stoj. Jači si od zloga, jer poslan si od Boga. Čuvaj moju dušu, čuvaj tijelo moje, prijatelje i susjede moje i cijelu obitelj moju. Hvala ti što si tu uz mene, moj Anđele.”

Fra Jozo Župić