Nova knjiga fra Josipa Šimića

Kršćanska sadašnjost objavila je knjigu Bacite mrežu – liturgijski vodič za godinu B. Knjiga je izdana kao 92. svezak niza Liturgijska pomagala. Knjiga na 362 stranice sadrži 76 cjelina: sve nedjelje, svi blagdane Gospodnje, Uskrsni i Duhovski ponedjeljak, Svi sveti i Dušni dan. Kao i u prethodno objavljenoj knjizi svaka cjelina sadrži kratke tekstove za: Pozdrav, Uvod i poziv na izmirenje s Bogom, Uvod  u biblijska čitanja, molitvu vjernika, Uvod u Očenaš, Poziv na davanje mira i Otpust. U pripremi je i vodič za godinu C.

PREPORUKA IZDAVAČA:

Nakon dobro primljene knjige, Izvezite na pučinu, Liturgijski vodič za godinu A autora fra Josipa Šimića, pripremili smo i izdanje Bacite mrežu, Liturgijski vodič za godinu B istog autora koji je istim pristupom, točnije istom metodologijom, napravio i Liturgijski vodič za godinu B. Djelo sadržava 76 cjelina plus kratko tumačenje obreda Vazmenog bdijenja. I ovaj Liturgijski vodič donosi tekstove za sve nedjelje, blagdane Gospodnje, sv. Stjepana, Uskrsni i Duhovski ponedjeljak, Sve svete i Dušni dan. Posebno valja istaknuti da za Božić donosi dva vodiča s homilijama: za Polnoćku i za Danju misu. Za Uskrs donosi tumačenje obreda Vazmenog bdijenja, homiliju za Polnoćku i vodič s homilijom za Danju misu.

Nadamo se da će ovaj Vodič biti od koristi svećenicima ponajprije u pastoralnom djelovanju, ali i u mistagoškom i katehetskom tumačenju euharistijskih slavlja.