Otok: Proslavljena svetkovina sv. Luke

Svetkovina sv. Luke, zaštitnika župe, svečano je proslavljena u Otoku i ove godine. Samoj proslavi svetkovine prethodila je duhovna priprava za župu koju su predvodili fra Ante Akrap, definitor i prof. na KBF-u Split, fra Ivan Čikara, duhovnik u sjemeništu u Sinju, i fra Tino Labrović, meštar novaka na Visovcu. Sakramentu svete ispovijedi, na uočnicu svetkovine, pristupilo je mnogo Otočana.
Na samu svetkovinu sv. Luke svečano slavlje započelo je procesijom sa svečevim kipom oko otočkih crkava nakon čega je uslijedila koncelebrirana misa. U koncelebraciji su, uz predvotitelja i propovjednika fra Sinišu Balajića, mjesnog župnika fra Nikicu Ajdučića, otočke fratre, sudjelovala 24 svećenika. Uz skladno pjevanje mješovitog i dječjeg zbora sv. Luke, pod vodstvom Lucije Džimbeg, svetkovina je protekla dostojanstveno i svečano.
U popodnevnim satima slavljena je misa u 16:30 koju je predvodio fra Marko Pudar, župni vikar u Metkoviću, na kojoj smo zahvalili Bogu i sv. Luki na svim milostima i dobrima.