Pismo Generalnog ministra fra Michaela A. Perrya

Svim provincijalnim ministrima
i svoj manjoj braći u Hrvatskoj

Draga braćo,

Gospodin vam dao svoj mir!

Obraćam vam se uime sve braće Reda jednostavnim riječima koje žele izraziti svu našu solidarnost u ovom dramatičnom trenutku trpljenja zbog potresa magnitude 6,4 koji je jučer pogodio hrvatski teritorij i okolne zemlje s manjim intenzitetom i koji je, na žalost, uzrokovao mnogo štete na građevinama ostavljajući značajan broj ljudi bez krova nad glavom a uzrokujući i nekoliko smrtnih slučajeva.

Svi skupa, u duhovnom zajedništvu, želimo moliti za one koji su izgubili život u ovoj strašnoj tragediji, za ozlijeđene i za sve koji su pogođeni u ovom vremenu već veoma teškom zbog pandemije.

Želimo na osobit način podržati vas, draga braćo franjevačkih provincija koji živite i vršite svoju pastoralnu službu u pogođenim područjima kao i sve koji su uključeni u pomaganje stradalima kao i njihove obitelji. Želimo da se suočite s ovom nesrećom s vjerom, hrabrošću i solidarnošću.

Milosrdni Bog neka vas podrži i blagoslovi i zagovor Blažene Djevice Marije i našeg svetog oca Franje neka vas podrži i prati.

Vaš brat

Fra Michael A. Perry, OFM
Generalni ministar i sluga