Primanja i obećanja u Frami Dubrava

U subotu 6. lipnja 2020. godine u Župi Gospe od Zdravlja u Dubravi kod Šibenika održan je obred primanja i obećanja Franjevačke mladeži. Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predvodio je fra Žarko Maretić, dubravski župnik. Koncelebrirao je fra Ante Bešlić, župnik Meteriza, područni duhovni asistent i duhovni asistent dviju Framinih podružnica: Meterize i Dubrava. Pjevanje na misi animirali su članovi Frame Dubrava s biskupijskim animatorima.

U Framu su primljeni: Marko Ćaleta, Gabriela Junaković, Jakov Rak, Ana Rupić i Anamarija Stanić. Svoja prva obećanja dali su: Karmen Aleksić, Karla Jakovljević, Ana Junaković, Petra Junaković, Katarina Rak, Sara Rak, Tihana Rak, Ante Rupić, Petra Rupić i Hana Samardžić.

Obred primanja predvodila je Gabriela Radaš, predsjednica zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame. Članovi Frame iz Lišana, Šubićevca, Meteriza i Gospe van Grada svojom su prisutnošću uveličali ovaj događaj. Slavlje i druženje nastavilo se u župnoj dvorani i dvorištu.

Frama Dubrava započela je svoje susrete održavati u svibnju 2018. godine da bi dočekala svečani dan prvih primanja i osnutka Frame 1. lipnja 2019. godine. Ove godine 6. lipnja 2020. pripadnici Frame Dubrava prvi put su dali svoja obećanja. Za to su uvelike zaslužni fra Ante Bešlić, sadašnji duhovni asistent Frame Dubrava, kao i njegovi prethodnici fra Jerko Kolovrat i fra Lazar Perica.

Fra Jerko Kolovrat