Rim: Fra Jerko Kolovrat obranio magistarski rad

U četvrtak 13. srpnja 2023., na Filozofskom fakultetu Papinskog sveučilišta “Antonianum” u Rimu, fra Jerko Kolovrat postigao je naslov magistra znanosti iz filozofije. Nakon nekoliko godina studija i ispita na Filozofskom fakultetu, koji je sastavnica spomenutog Sveučilišta, fra Jerko je napisao i obranio magistarski rad pod naslovom: “Osservazioni sull’accelerazione. Introduzione ad alcune categorie dromologiche di Paul Virilio” (Opservacije o akceleraciji. Uvod u neke dromološke kategorije Paula Virilija).

Paul Virilio (1932.-2018.) bio je francuski kulturni teoretičar, urbanist, arhitekt i filozof. Najpoznatiji je po svojim tekstovima o tehnologiji i njezinom razvitku u odnosu na brzinu s različitim referencama na arhitekturu, umjetnost, grad i vojsku. Virilio je bio plodan kreator neologizama, od kojih je najpoznatiji njegov koncept “Dromologije”, sveobuhvatnog, prožimajućeg zapisa brzine u svakom aspektu života.

Obrana magisterija odvijala se online, a ispitnu komisiju činili su fra Jerkov mentor prof. Andrea Bizzozero te dvojica korelatora: prof. Carlos Alberto Gutierrez Velasco i prof. Francisco Javier Calpe Melendres.

Srdačno čestitamo novom magistru znanosti!