Sinj: Božićni koncert

Ususret Božiću u ponedjeljak 18. prosinca u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održan je koncert Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj. Na glazbenoj večeri, u ispunjenoj crkvi, nastupilo je više od stotinu sudionika, uključujući učenike i nastavnike, od solista do zborova, koji su izveli devetnaest božićnih skladbi.

Učenici Glazbene škole Jakova Gotovca u centralnoj školi kao i polaznici iz područnih odjeljenja iz Trilja i Otoka pokazali su svu raskoš talenta i stečenih znanja. U svome prigodnom govoru gvardijan fra Marinko Vukman zahvalio je Glazbenoj školi na prekrasnome božićnom daru, odnosno koncertu koji su održali, te čestitao 60. obljetnicu rada. Tom prigodom gvardijan je uručio prigodne poklone s motivima Gospe Sinjske.

Uime škole i svih izvođača ravnateljica GŠ Jakova Gotovca u Sinju prof. Tamara Romac-Zlodre zahvalila je gvardijanu fra Marinku Vukmanu, župniku fra Antoniju Mravku te svima u Svetištu na gostoprimstvu i uručenim poklonima.

Glazbena škola u Sinju s radom je počela 14. listopada 1958. godine pod imenom „Ante Acalija“, djelujući u Palači Tripalo sve do 1991. godine, kada prelazi u potkrovlje franjevačke zgrade na Alkarskom trkalištu. Godine 1992. mijenja naziv u OGŠ ‘Jakova Gotovca’. Važno je istaknuti da je sinjska glazbena škola, nakon splitske, najstarija glazbena škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji.