Sinj (Brnaze): Uprizorenje Muke Kristove

U nedjelju 10. travnja 2022. godine na blagdan Cvjetnice u Župi Gospe Sinjske u filijalnoj zajednici u Brnazama prvi put je održano uprizorenje Muke Kristove. U projektu su sudjelovali udruga „Naše Brnaze“, Sinjsko pučko kazalište i Zajednica sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

U uprizorenju Muke Kristove koje se održavalo na nekoliko lokacija na Brnaškoj Glavici sudjelovalo je stotinjak glumaca i statista, članova udruge „Promotor kulturnog događaja ‘Gaj Laberije’“, „Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja“, „Udruge reraša i guslara Otok“ i „Didi s Kamešnice“ te crkvenih zborova iz Brnaza i mještana. Unatoč jakoj buri i niskim temperaturama predstavu je pratilo nekoliko stotina gledatelja iz cijele Cetinske krajine, ali i šireg područja.

Lik Isusa utjelovio je akademski glumac Stipe Gugić, a predstava je održana pod redateljskom palicom Željka Viculina, voditelja Pučkog kazališta u Sinju. U ulozi Marije, Isusove Majke, bila je Ivanka Malbaša, Poncija Pilata igrao je Lovre Lagator, satnika Dino Vuković, Kajfu je utjelovio Ivo Masle, dosatnik Ante Paštar, apostole su glumili Dinko Frankini, Kažimir Tomašević, Draško Milić, Dario Malbaša, Zoran Šabić, Željko Čarić, Ivan Čarić, Ivan Ivković-Mandac, Marko Mioč, Ante Ćubelić, Frano Pervan i Slavko Pervan, Šimuna je glumio Mladen Mandac, Marija Magdalena bila je Irena Lagator, a Veronika Danijela Mastelić. Rimski vojnici bili su Dejan Poljak, Petar Galić, Ivan Bašić, Damir Banić, Ante Križanac, Stipe Vukasović-Lončar i Jozo Vukasović-Lončar. Crkvenim zborovima ravnala je Jelena Mihaljević.