Sinj: Centar Juraj Bonači proslavio sv. Ivana Bosca

Centar Juraj Bonaći u Sinju proslavio je zaštitnika ustanove sv. Ivana Bosca u utorak, 31. siječnja 2023. godine. Slavlje je počelo svetom misom koju je predvodio župnik fra Antonio Mravak uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana.

Uz polaznike Centra u slavlju su sudjelovali roditelji, ravnateljica Centra Andrea Milošević s odgajateljima, asistentima i volonterima.

U propovijedi koju je fra Antonio dijaloški izrekao, na pitanje što bi Ivana Bosca molili, djeca su kazala: da zagovara njihove roditelje, da ih obdari zdravljem, da čuva njihove prijatelje, odgajatelje, volontere i dobročinitelje Centra Juraj Bonaći. Polaznici Centra sudjelovali su u čitanju Božje riječi, služenju oko oltara i pjevanju.

Poslije svete mise susret je nastavljen u samostanskoj blagovaonici. Gvardijan fra Marinko pozdravio je polaznike i zaposlenike Centra kazavši kako su svi oni dragi prijatelji Samostana Gospe Sinjske. A da ne bude sve monotono potrudili su se mladi pjevači Centra koji su gvardijana izazvali da s njima pjeva. Zahvalni Bogu za ovaj dan zamolili su na kraju susreta zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske i sv. Ivana Bosca da čuva ovu djecu koja su unijela posebnu radost u Svetište Gospe Sinjske.

Izvor: www.ferata.hr