Sinj: Hodočašće mladih

Već 39 godina pred svetkovinu Velike Gospe organizira se hodočašće mladih Gospi Sinjskoj pod nazivom „Od Gospe do Gospe“. Hodočasnički put je od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju. Duhovni susret započeo je u subotu 7. kolovoza 2021. u Solinu u dvorištu bazilike sv. Obitelji u 19.30 sati gdje su svećenici ispovijedali. 

U 21 sat splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predsjedao je euharistijskim slavljem u bazilici sv. Obitelji.  Na sv. misi pjevao je glazbeni sastav Papa band. Nakon svete mise mladi su krenuli na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske. Hodali su starom stazom koja ide magistralnom cestom od Solina, preko Klisa i Dicma do Sinja. Tijekom cijelog puta hodočasnike su pratili policijski službenici, hitna pomoć i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Po dolasku u Svetište Gospe Sinjske u nedjelju 8. kolovoza 2021. vjernici su mogli pristupiti sakramentu pomirenja već od 4 sata. U samostanskom dvorištu Gospe Sinjske gvardijan fra Ante Čovo predslavio je sv. misu kojom je završen ovogodišnji hodočasnički put. 

Neka ova noć molitve i hoda bude korisna za duhovnu izgradnju hodočasnika da nakane koje nose u srcima usliša Gospa – naša najmoćnija zagovornica.