Sinj: Križni put

Posljednji korizmeni petak vjerni puk Sinja i Cetinske krajine redovito obavlja pobožnost Križnog puta prema Gradu. U petak 8. travnja 2022. pobožnost križnog puta za srednjoškolce održana je u 11 sati, a za sve ostale župljane u 17 sati.

Vjernici su se odazvali u velikom broju. Više stotina djece, mladih, pjevača, ministranata, odraslih sudjelovalo je u procesiji koja se dostojanstveno, u pobožnom hodu, molitvi i pjesmi kretala od postaje do postaje križnog puta.

Župnik fra Perica Maslać predmolio je križni  put za srednjoškolce, a mladi su čitali tekstove uz postaje. Poslijepodnevni križni put predmolio je gvardijan fra Ante Čovo, dok su čitači čitali tekstove, a potom su pjevači nastavljali pjesmom Puna tuge kroz svih 14 postaja. Križ su nosili župljani, mladi i ministranti. Na kraju pobožnosti kod crkvice na Gradu podijeljen je Božji blagoslov.

U povratku su se čuli samo lijepi komentari kako nas je bilo puno i kako je bilo lijepo, pobožno i dostojanstveno. Križni put Sinjani doživljavaju kao pobožno pokorničko hodočašće na Gospin Grad, pri čemu odmore i dušu i tijelo. Stoga je Križni put uvijek dobro posjećen i doživljen.