Slivno: Proslava svetkovine Presvetog Trojstva

U nedjelju 26. svibnja 2024. godine svetkovina Presvetog Trojstva svečano je proslavljena u Slivnu, mjestu u kojemu se slavi i kao naslovnik župe. Proslavi je prethodila trodnevna priprava koju su predvodili fra Josip Klarić, upravitelj Samostana sv. Lovre u Šibeniku, fra Ivan Vuletić, profesor na KBF-u u Splitu i pastoralni pomoćnik u župi Bast – Baška Voda, i fra Filip Milanović Trapo, župnik Župe sv. Ante u Turjacima. Na samu svetkovinu misno slavlje u 8 sati predvodio je don Pero Badrov, župnik Župe Srca Isusova u Krstaticama.

Središnje misno slavlje koje se održalo pored crkve Presvetog Trojstva započelo je procesijom u 10:30 u kojoj je sudjelovalo mnoštvo Slivanjaca i hodočasnika iz susjednih mjesta. Za vrijeme procesije, u kojoj je nošen kip Blažene Djevice Marije te hrvatske i vatikanske zastave, pjevale su se litanije i marijanske pjesme. Svetu misu predvodio je fra Zoran Kutleša, gvardijan Samostana sv. Frane u Imotskom te župnik istoimene župe, dekan i vikar provincije. U koncelebraciji je bio župnik fra Jerko Kolovrat. Fra Zoran je u propovijedi naglasio kako smo svi pozvani živjeti odnos ljubavi koji vlada u Presvetom Trojstvu jer smo u tom imenu kršteni i u znaku istog imena prelazimo iz ovog života u vječnost.

Na kraju misnog slavlja riječi zahvale uputio je župnik fra Jerko kolovrat, a potom su svi otpjevali slivanjsku himnu „Usred Slivna imotskoga“ koju je napisao dr. fra Ivan Glibotić, a harmonizirao prof. Ivan Glibota – Crni.

Fotografije: Boško Ćosić