Split/Križine: Proslava Gospe Lurdske

U utorak, 11. veljače 2020., proslavljena je svetkovina Gospe Lurdske u bolničkoj kapelaniji na KBC Split – Križine. To je ujedno i Dan bolesnika. U prepunoj kapelici i hodniku misnom slavlju predsjedao je don Stipan Šurlin, u koncelebraciji s don Antom Mateljanom i fra Mirom Ančićem, bolničkim kapelanom na Križinama. Pjevanje i sviranje predvodili su bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Na početku je propovijedi don Stipan istaknuo kako su svi prisutni vjernici zapravo hodočasnici te da nije nužno otići u Lourdes kako bi se bilo hodočasnikom. Oni su došli Gospi Lurdskoj kako bi im bila pomoć i zagovornica u nevolji te upravo tom gestom postaju hodočasnici na KBC – u Križine koje su, u tom trenutku, „Lourdes u Splitu“.

Posebno se osvrnuo na sv. Bernardicu koja je u svojoj obitelji bila najmanja i rastom i sposobnostima te joj se Gospa upravo takvoj ukazala.

Na kraju se svim sabranima obratio riječima ohrabrenja i zahvale domaćin fra Miroslav Ančić zazvavši zagovor Gospe Lurdske.

Fra Stipe Buljan