Ugljane: Proslava sv. Ante

U Župi Ugljane svečano je proslavljen patron Župe, sveti Ante Padovanski. Prva sveta misa bila je ujutro u 8 sati. Jutarnju misu predvodio je fra Ante Akrap. Sat vremena prije svete mise vjernicima su na raspolaganju za svetu ispovijed bili fra Pavao Vučković, fra Eugen Poljak, župnik fra Nediljko Tabak i fra Ante Akrap. Na euharistiji je bilo dosta vjernika hodočasnika iz Ciste, Graba, Rude i Čaporica. Svetu misu uzveličali su pjevači Strmendolac Ugljane na čelu sa č. s. Teom Vrdoljak.

U 10.30 sati održana je glavna sveta misa s procesijom koju je također predvodio fra Ante Akrap sa župnikom. U propovijedi je fra Ante istaknuo životni put svetog Ante te svetost svetog Ante interpretirao kroz današnje vrijeme, naglašavajući da nam sveti Ante može biti svijetli primjer postizanja svetosti. Sveto misno slavlje na kojem je bilo prisutno dosta hodočasnika iz okolnih župa uzveličali su isti pjevači Strmendolac Ugljane na čelu sa č. s. Teom Vrdoljak. Mnogo ljudi obavilo je sakrament svete ispovijedi kao zavjet svetom Anti ili zbog izostale uskrsne ispovijedi povodom aktualnog stanja uzrokovanog pandemijom.

Popodne je sveta ispovijed počela već u 16.00 sati kad su počeli dolaziti roditelji s djecom, jer je popodnevna misa već tradicionalno posvećena blagoslovu ljiljana i djece. Euharistijsko slavlje s propovijedi predvodio je fra Marko Đerek. Svakako treba naglasiti da je ove godine bilo puno više vjernika nego prijašnjih godina, jer su vjernici osjetili duhovnu potrebu za euharistijom i živim Kristom u sakramentu svete pričesti zbog dužeg perioda bez euharistijskog slavlja.

Sudionik slavlja