Vrgorac: Božićni koncert

Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili publiku. U sklopu programa Vrgorska božićna fantažija, u srijedu 13. prosinca 2023. tradicionalno se održao koncert za sve željne kulturnih i zanimljivih glazbenih događanja. Tako je tradicija božićnog koncerta zborova i klapa nastavljena u župnoj crkvi gdje su se neki od najboljih glasova vrgorskog kraja i okolice okupili kako bi poželjeli Sretan Božić svakome.

Svečanim ulaskom s fenjerima, pred svekolikom publikom prvi su nastupali domaćini –  Crkveni zbor Navještenja Blažene Djevice Marije, zatim Crkveni zbor Staševica, u pratnji Mandolinskog orkestra Vrgorac čiji prekrasan nastup nikog nije ostavio ravnodušnim.

U nastavku programa održan je nastup Mandolinskog orkestra KUD-a Metković. Posebni gosti večeri bile su ženska klapa „Divna“ iz Trpnja i miješana Klapa „Geta“ iz Orebića.

Po uobičajenoj praksi, svi izvođači nastupili su s po dvije pjesme, izvodeći uglavnom tradicionalne božićne pjesme i napjeve. Vrhunac koncerta bio je na samom završetku kada su se svi sudionici koncerta ujedinili u izvedbi Narodi nam se. Na kraju se svim okupljenima obratio župnik fra Josip Repeša, zahvaljujući izvođačima i posjetiteljima ove lijepe večeri. Božić je blagdan zajedništva, a naša suradnja čini obilje radosti.

Božićni koncert organiziran je u suradnji Župe Vrgorac, koja je omogućila koncert u predivnom ambijentu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, g. Tome Hercega i Centra za kulturu i baštinu Grada Vrgorca koji organizira mandolinske koncerte kroz razne manifestacije.

fra Josip Repeša