Zagreb: Majka Božja Lurdska

U petak 11. veljače 2022. svečano je proslavljen blagdan nebeske zaštitnice Župe, Majke Božje Lurdske. Svete mise održavale su se tijekom cijelog dana, a središnje misno slavlje u 19 sati predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško, uz koncelebraciju župnika fra Tina Labrovića, gvardijana fra Ivana Maletića, dekana preč. Josipa Golubića i još jedanaest svećenika. Prisjećajući se svoga doživljaja hodočašća u Lourdes, biskup je istaknuo posebnost lica hodočasnika koji su, oslobođeni buke i praznine ovog svijeta, uronjeni u mir te tako svjesniji svog izabranja za vječnost. Marija i nama danas upućuje osmijeh i majčinsku ljubav, pozivajući nas da budemo nositelji radosti koji se napajaju na izvoru života – Vječnoj Riječi, naglasio je biskup. Misno slavlje u novootvorenoj gornjoj crkvi predivnim pjevanjem uveličao je mješoviti zbor Majke Božje Lurdske.

Za proslavu svetkovine svoje nebeske zaštitnice župljani i brojni vjernici pripremali su se kroz devetnicu (2. – 10. veljače) koju su predvodili preč. Krunoslav Novak, generalni tajnik HBK, fr. Anto Gavrić, prior Samostana bl. Augustina Kažotića i fra Domagoj Volarević, profesor na KBF-u u Splitu.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli da taj dan obilježimo skladno i dostojanstveno, uz zagovor naše nebeske Majke Blažene Djevice Marije.