Zagreb: Obljetnica smrti oca fra Ante Antića

U petak 4. 3. 2022. obilježena je 57. obljetnica smrti časnog sluge Božjeg oca fra Ante Antića. Tijekom trodnevnice koja je prethodila samoj obljetnici vjernike su pripremali fra Josip Šimić, fra Ivan Lotar i fra Zlatko Vlahek. Na samu obljetnicu središnje slavlje u 19 h predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Svetu misu pjevanjem je uveličao župni zbor “Otac Ante Antić”. Tijekom propovijedi, biskup je govorio i o učiteljskom pozivu, vodeći se mišlju: „Osim uma odgajajte i srce: da usadite u nj plemenite misli i osjećaje, ljubav prema Bogu i bližnjemu, ljubav prema domovini.“ (AP III/41,2) Nakon svete mise ispred groba fra Ante Antića vjernici su izmolili molitvu za proglašenje oca Antića blaženim i svetim.

Više možete pročitati ovdje.


Molitva za proglašenje blaženim časnog sluge Božjeg oca fra Ante Antića i za milosti po njegovu zagovoru

Bože, Oče naš, izvore svakog dobra! Sin nas je Tvoj poučio da budemo savršeni i milosrdni po uzoru na Tvoju dobrotu. U Duhu Svetom, Ti si slugu svoga oca Antu Antića uzdigao do savršenog vršenja Tvoje svete volje. Proslavi, Gospodine, Slugu svoga i na ovoj zemlji čašću svetaca, a meni po njegovu zagovoru udijeli milost za koju Te sada posebno molim…

Nadasve mi daruj svoje svjetlo i milost da poput oca Antića sve činim i trpim iz ljubavi prema Tebi koji si sa svojim Sinom i Duhom Svetim izvor svakog dobra i smirenja svih srdaca. Amen!

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu… (tri puta)