Zagreb: Posveta oltara na Knežiji

Pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško posvetio je novi oltar i blagoslovio obnovljenu samostansku i župnu crkvu Blažene Djevice Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji u ponedjeljak 15. svibnja 2023. godine. Crkva Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca oštećena je u potresima u ožujku i prosincu 2020. godine.

Obnova prezbiterija izvedena je prema nacrtu kojega je predložio fra Ante Branko Periša, a prihvatio Konzervatorski odjel Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu cjelokupne obnove crkve i samostana čiju je dokumentaciju izradio dipl. ing. arh. Višeslav Franić iz Zagreba.

Prema prijedlogu fra Ante Branka izvedena je podnica, postavljen je oltar, besjedište, svijećnjak, krstionica, postolje za Gospin kip, dok će se korske klupe i sjedalice za predsjedatelja i poslužitelje izraditi naknadno. 

Provincijal Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Tihomir Šutalo i župnik don Marijo Bobić izrazili su fra Anti Branku zahvalnost za uspješnu suradnju u provedbi projekta.