Zmijavci: Proslava sv. Lovre

U četvrtak 10. kolovoza 2023. godine u Župi Svih svetih u Zmijavcima svečano je proslavljena svetkovina suzaštitnika sv. Lovre.

Misno slavlje u 8 sati predslavio je župnik Zmijavaca fra Frano Laco.

Svečani zvon crkvenih zvona pozivao je vjerni puk na procesiju koja je započela u 10:30 ispred crkve Svih svetih. Sliku sv. Lovre u procesiji po dvorištu crkve pratilo je veliko mnoštvo vjernika, a sliku su nosile djevojke u zmijavačkim narodnim nošnjama, predvođene župnim barjacima i Kristovim križem.

Misno slavlje predslavio je fra Kristian Stipanović, župnik Župe Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrome, a u koncelebraciji su bili fra Zoran Kutleša, gvardijan imotskog samostana, župnik fra Frano Laco, fra Nedjeljko Šabić, fra Nedjeljko Jukić, fra Vinko Gudelj, fra Mijo Šabić, fra Jakov Udovičić, fra Ante Vuk Buljan, fra Jozo Grbavac, don Petar Čondić, fra Nedjeljko Čarapić, fra Ante Buljan, fra Josip Sušić i fra Ivica Omazić.

Misno slavlje animirao je zbor Župe Svih svetih predvođen s. Jasnom Kasalo, ministranti i čitači.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Frano obratio se okupljenima te uputio zahvalu dragom Bogu što je u svojoj providnosti dao lijepo vrijeme za dane trodnevnice koji su bili na starokršćanskoj bazilici na Bublinu, u župnoj crkvi Svih svetih te zadnji dan kod zavjetnog križa na Todorića Gradini. Fra Frano je isto tako zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli proslavi suzaštitnika sv. Lovre te izrazio radost što je na misnim slavljima svetkovine sudjelovalo oko osamsto vjernika.

fra Mate Šakić