Župnik Ravče i dekan Biokovskog dekanata posjetili stanovnike poplavljenog sela Kokorići

Župnik Župe Ravča don Pavao Pavić i dekan Biokovskog dekanata fra Josip Repeša posjetili su selo Kokorići koje se nalazi u sastavu ove župe. 

Stanovnici Kokorića danima se bore s velikom poplavom koja je pogodila vrgoračko područje. Ukupno 26 objekata je odsječeno, nekoliko napušteno, a iz zgrade osnovne škole ispumpava se voda. Novonastalo jezero na nekim mjestima duboko je i do 7 metara.

U teškoj situaciji stanovnike su odlučili ohrabriti i svećenici iz župa Ravča i Vrgorac.

„Don Pave i fra Josip došli su vas malo ohrabriti, dati svoju podršku i zajedno s vama pomoliti se dragom Bogu da se voda povuče što prije i da se stanje što prije normalizira“, rekao je fra Josip Repeša, župnik Vrgorca i dekan Biokovskog dekanata.

“Dragi moji župljani, suosjećam s vama koji ste pogođeni ovom poplavom. Žao mi je što trpite, što vam je teško, što su vam štete velike, ali hvala Bogu da nema ljudskih žrtava. Vi ste pametni, snažni, znate se nositi s poplavom i u ovoj teškoj situaciji pokazali ste hrabrost i smirenost. Hvala interventnim službama koje su vam na raspolaganju i koje su učinile ovu tešku situaciju koliko toliko podnošljivom”, poručio je don Pavao Pavić nakon čega su započeli molitvu s mještanima.

U očekivanju državne pomoći u sanaciji štete stanovnici Kokorića, organizirani u udruzi „Betina“,  otvorili su žiro račun na koji se može uplatiti novčana pomoć.

Broj računa udruge „Betina“: HR 892 407 000 1100 482 851

Fra Josip Repeša