Wuppertal/Düsseldorf: “Holywin” mladih

U subotu 30. listopada 2021. u organizaciji hrvatskih katoličkih misija Wuppertal i Düsseldorf održan je susret hrvatske katoličke mladeži dviju susjednih misija. Mladi U21 HKM Düsseldorf pohodili su mlade u Wuppertalu. Oko 70 mladih zajedno je slavilo sv. misu koju je predslavio fra Marko Domazet-Lošo, voditelj HKM Wuppertal, uz koncelebraciju fra Tomislava Dukića, voditelja HKM Düsseldorf. Poslije sv. mise održano je klanjanje i blagoslov s Presvetim Sakramentom. Oba dijela bogoslužja animirao je band mladih HKM Wuppertal pod ravnanjem Snježane Peulić. Poznate šansone hrvatskih duhovnih izvođača prilagođene su mladima kako bi lakše uzdignuli svoju dušu Bogu. Za susret „Holywin“ mladi iz Wuppertala pripremili su svjetleće tikve s izrezbarenim kršćanskim simbolima. Među njima dominirala je tikva osvjetljena svijećama koje simboliziraju sakramente krštenja, krizme i euharistije, s izrezbarenim imenom ISUS.

„Um i srce prosvjetljuje Krist kojemu smo pritjelovljeni po sakramentima kršćanske inicijacije“, poručio je propovjednik fra Marko. „Zato su mladi tu da ih ovakvi susretu vode k Isusu i k onima koji vjeruju u Njega. Klanjanje pred Presvetim Sakramentom u tami crkve St. Johannes der Evangelist još jače je do izražaja dovelo Svjetlo koje nam svijetli iz Presvetog Sakramenta. Na suncu iz presvete euharistije sunčali smo i pojačali imunitet na sva zla koja nas okružuju i prijete zdravlju naše duše i našoj budućnosti, mladima“.

Na kraju je uslijedilo druženje, pjesma i ples uz izobilje jela i pića kojeg su pripremile obje zajednice. Da bi druženje bilo još zabavnije, održan je i nagradni kviz. Pitali smo mlade kako se osjećaju, kako im je bilo na susretu. Odgovori su glasili: „HAMMER! MEGA!“ Već smo se dogovarali za sljedeći susret, jer: “Das musst du fühlen”. Za odličnu organizaciju susreta,  uz voditelja misije u Wuppertalu fra Marka, zaslužna je Andrijana Babić. Düsseldorf kaže: „Hvala Wuppertalu i do sljedećeg susreta!“

fra Tomislav Dukić