Stuttgart: Krizma

U subotu 23. 10. 2021. u crkvi st. Hedwig tridesetpetoro mladih iz hrvatskih katoličkih zajednica „Blaženi Alojzije Stepinac“ Stuttgart-Mitte i „Sveti Martin“ Stuttgart-Möhringen slavilo je sakrament svete potvrde. Zbog epidemioloških mjera slavlje je bilo u dvije skupine: prva skupina u 10, a druga u 12 sati. Tako su krizmanici mogli sa svojim najbližima sudjelovati u proslavi.
Dr. fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, predvodio je svete mise i podijelio sakrament svete potvrde. U koncelebraciji su bili voditelj zajednica fra Ivica Erceg i gvardijan Samostana st. Gabriel iz Münchena fra Edvard Sokol. Uz krizmanike su bili pastoralna suradnica gđa. Zora Bilobrk i župni vikar fra Filip Mimica, koji je i pripremao mlade za ovaj sakrament. Na slavljima je pjevao zbor mladih pod vodstvom g. Kristijana Madžara.
I u subotu 30. 10. 2021. u 11 sati slavlje krizme za treću skupinu krizmanika slavio je provincijal dr. fra Marko Mrše. U ovoj skupini bilo je dvadesetčetvero krizmanika.